Vores historie

I 1957 startede virksomheden på Rønnevej 111 som en gammeldags smedeforretning. Dengang kaldtes den ’Landsbysmeden’ og man beskæftigede sig med at reparere bøndernes maskiner og sko deres heste. Som årene gik og udviklingen krævede det, gik man over til at udføre VVS arbejde og installerede centralvarme i mange huse i omegnen. Sidenhen slog man sig ned på automobilbranchen og opkøbte udslidte bremser og koblinger, renoverede dem og solgte dem som ombytning. Her opstår navnet Bornholms Bremse og Koblingsservice – i daglig tale nok mest kendt som Bremse & Kobling eller bare BBK. 

I 1975 begyndte firmaet også at rustbeskytte biler. Denne ydelse har vi fortsat succes med! Vi benytter produktet fra Dinitrol. Dinitrol er anerkendt af FDM. Sprøjtemetoden foregår efter et sprøjtediagram og, for at garantere kvaliteten, kontrolleres vi éngang årligt af Teknologisk Institut. 

I begyndelsen af 80’erne startede man med salg af reservedele til biler og i dag har vi et meget bredt sortiment af stort set alle reservedele og tilbehør som vi lagerfører – eller kan skaffe fra dag til dag. Som en naturlig udvikling af virksomheden valgte vi i 2009 at gå i samhandel med AUTO-G (frie autogrossister). Dette samarbejde har styrket vores position på markedet af reservedele og autotilbehør. 

I 2010 flyttede langelænderen Martin Strandmark til Bornholm og kort tid efter, søgte han job i virksomheden. Martin har en baggrund som reservedelsekspedient med landbrugsmaskiner som speciale og efter at have afsluttet sin uddannelse, har han været ansat hos Mercedes i Odense, Toyota på Nørrebro og i Vanløse og, sidst men ikke mindst, hos Kronsbjerg Biler i Svendborg (Nissan og Chevrolet forhandler). Martin har således altid været beskæftiget indenfor bilbranchen hvad enten fokus var på salg af reservedele eller biler. 

De daværende ejere af Bornholms Bremse og Kobling var ved Martins ankomst til Bornholm, begyndt at se sig om, efter nogen der kunne føre virksomheden videre. Martin passede godt ind i virksomhedens eksisterende profil og i 2013 indledte de et glidende generationsskifte.

I 2018 overtog Martin virksomheden helt og i dag driver han den i samarbejde med sine trofaste medarbejdere. Martin sætter fortsat en ære i at levere god personlig service til sine kunder og han er overbevist om, at netop den gode service og den personlige relation, styrker kundernes loyalitet og får dem til at handle deres reservedele i den lille lokale virksomhed.